Gondokat hozott a Windows 10 legújabb frissítése

laptop notebook office
Vágólapra másolva!
Egyesek nem működő keresőre és Start menüre, mások hangproblémákra panaszkodnak.
Vágólapra másolva!

Nem sikerült túl jól a Windows 10 May 2019 Update rendszerhez a héten kiadott összegző frissítés, kedd óta folyamatosan gyűlnek a KB4515384 jelzésű javítással kapcsolatos panaszok. Egyelőre úgy tűnik, hogy csak az operációs rendszert használók kis táborát érintik a mostani nehézségek, egyenként és bármilyen kombinációban is jelentkezhetnek.

A kép csak illusztráció Forrás: Christina Morillo / Pexels

Alapvetően három probléma van. A legsúlyosabb, hogy a frissítés telepítése után bizonyos felhasználók nem képesek megnyitni a Start menüt, helyette egy hibaüzenetet kapnak, hogy indítsák újra a Windowst, talán akkor megoldódik a gond. A másik bosszantás, hogy nem mindenkinél működik a Start gomb melletti keresőmező, nem jelennek meg benne a találatok.

Érdekességként megemlítendő, hogy a KB4515384 két hete kiadott előzetes verziójában szintén gondok voltak a keresővel, de akkor még magas processzorhasználatról panaszkodtak a felhasználók.

Végül a Realtek hangchipekkel rendelkező gamerek hangproblémákról számoltak be egyes játékokban, például túl magas vagy túl alacsony hangerő, hangtorzítás, hiányzó hangeffektek, nem működő kimeneti eszközök vannak a repertoárban. A potenciálisan érintett játékok között az Apex Legends, az Overwatch, a PlayerUnknown's Battlegrounds, és a World of Warcraft Classic is megtalálható.

A Start menüvel és a keresővel kapcsolatos üzemzavarokat már vizsgálja a Microsoft, a hangproblémákat a hírünk írásáig még nem erősítette meg a cég.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!