Tenyér- és vénafelismerést fontolgat az Apple

Vágólapra másolva!
Az LG G8 ThinQ már tud ilyet, de az Apple hatékonyabban népszerűsíthetné a technológiát.
Vágólapra másolva!

Mostanra hozzászokhattunk, hogy az Apple hiába dob piacra akár több éves késéssel bizonyos technológiákat, az almás céghez társuló marketing, népszerűség és néha mindennél hatékonyabb kivitelezés mellett csak ekkor lesz igazán felkapott az adott megoldás. Így történhet ez a tenyér- és vénafelismeréssel is.

Az idén év elején debütált LG G8 ThinQ ugyanis már képes erre, de most az Apple is ezt a technológiát fontolgatja egy új szabadalmi bejegyzés szerint.

Forrás: PhoneArena

Az Apple-nek azért lehet szüksége erre a megoldásra, hogy leváltsa a kijelzőből sok helyet foglaló Face ID arcfelismerő rendszert. A tenyér- és vénafelismerés igazából nem új technológia, ugyanakkor a legtöbb eljárásnál sokkal biztonságosabb, nem verhető át olyan könnyen, mint az ujjlenyomat-olvasók és arcfelismerők.

Az Apple akár az okosóráiban is bevetheti az új technológiát, amelyhez a fényt a kijelző adja, ez alól jönne az infrafény is. Ehhez pontprojektor és infrakamera kell, amiket valahogyan a képernyő alá rejtenének. A felismerés érintés nélkül történne, elég lenne a tenyerünket a mobil elé tartani. Azt persze senki sem tudja garantálni, hogy az Apple mikor áll elő ezzel az új technológiával, ha egyáltalán tényleg piacra dobja majd.