Katasztrófa a Windows 10 szeptemberi frissítése

dell notebook laptop windows 10
Vágólapra másolva!
Egyes felhasználóknál a hálózati vezérlőket is kiütötte.
Vágólapra másolva!

A hétvégén már beszámoltunk a Windows 10 May 2019 Update szeptemberi összegző javításával kapcsolatos bonyodalmakról, a frissítés egyeseknél megnyithatatlanná tette a Start menüt, másoknál a Start gomb melletti keresőmező nem működik, egyes játékosok pedig hangproblémákról panaszkodnak.

A kép csak illusztráció Forrás: Adam Sondel / Pexels

A Start menüvel és a keresővel kapcsolatos gondokat már néhány napja elismerte a Microsoft, a hétvégén pedig a játékok hangjával kapcsolatos problémát is megerősítette. Az utóbbi hátterében valamiféle hardvergyártók által kért módosítás áll, ám a panaszokra válaszul a cég vissza fogja állítani az előző működést egy szeptember végén elérhetővé váló javításban.

Addig is átmenetileg azt ajánlja a probléma által érintett felhasználóknak, hogy keressék meg a Vezérlőpultban a hangvezérlőjük beállítóprogramját,

és kapcsolják ki benne a többcsatornás hangot és / vagy a virtuális térhangzást.

Végül az összegző frissítéssel kapcsolatos legújabb probléma, hogy a beszámolók szerint kiütheti az Intel márkájú wifi vagy vezetékes hálózati vezérlőket, az érintett számítógépek így nem képesek csatlakozni az internetre.

Egyetlen megoldás van a gondra: el kell távolítani a KB4515384 jelű összegző frissítést, és persze a problémák megoldásáig nem szabad hagyni az újbóli telepítését.

Az eltávolítóablak a leggyorsabban a Gépház → Frissítés és biztonság → Windows Update → Frissítési előzmények megjelenítése → Frissítések eltávolítása feliratra kattintva hozható be.

A hibás frissítés újratelepítésének a megakadályozása érdekében szüneteltetni kell a frissítések telepítését, ez az említett Windows Update lap Speciális beállítások → Frissítések szüneteltetése menüjében kapcsolható be.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!