Új vezérigazgató a HTC élén

yves maitre htc
Yves Maitre, a HTC új elnök-vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
A jelek szerint nem a mobilos üzletágat jött megmenteni.
Vágólapra másolva!

Az egykoron legendás HTC az elmúlt úgy öt évben irrelevánssá vált az okostelefonos piacon: a belépő- és középkategóriában labdába sem tudott rúgni, a felső kategóriában bemutatott innovációi pedig nem nyűgözték le annyira a nagyérdeműt, hogy az elvárt mennyiségben vásárolják a készülékeit a rivális megoldások helyett.

Yves Maitre, a HTC új elnök-vezérigazgatója Forrás: HTC

Most újból személycsere történt vállalatnál, Cher Wangot négy év után Yves Maitre váltotta az elnök-vezérigazgatói poszton. A cég közleménye szerint a szakember az Orange mobilszolgáltatótól igazolt át a HTC-hez, ahol a fogyasztói eszközökért és együttműködésért felelős üzletág ügyvezető alelnökeként tevékenykedett, feladata pedig a kapcsolódó technológiai stratégia és üzleti ügymenetet felügyelete volt. Emellett az Orange innovációs technológiai csoportjának is a tagja volt, és őt bízták meg azzal, hogy különböző technikákat dolgozzon ki a bevételre negatív hatással lévő tényezők kezelésére.

A tájékoztatás szerint Maitre vezetése alatt a HTC fókuszában az 5G és az XR (extended reality, kiterjesztett valóság) technológiák köré szerveződő ökoszisztéma részét képező termék- és szolgáltatás portfólió fejlesztése áll majd.

Ez alapján nem világos, hogy a vállalat új vezetője mennyi időt és energiát kíván fordítani az okostelefonos üzletág megmentésére. Mindenképp jó lenne, ha a divízió képes lenne egy nagy visszatérésre, már csak azért is, mert a fogyasztóknak nincs érdekükben, hogy kevesebb gyártó termékei közül választhassanak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!