Tévére köthető chatkamerát készített a Facebook

2019.09.18. 18:07

A Messengert és a WhatsAppot is támogatja a Portal TV.

Bejelentette a legújabb hardveres termékeit a Facebook, a némileg fejlesztett és olcsóbbá vált Portal videocsevegő eszközei mellett hivatalossá vált a Portal TV is. Az első pillantásra a Microsoft Kinecthez hasonlító kütyü lényege, hogy könnyű videocsevegést tesz lehetővé a tévé előtt ülve, a chatpartnerek természetesen a tévé képernyőjén jelennek meg.

Facebook Portal TVForrás: Facebook

A termék jóval érdekesebbnek tűnik a lebutított táblagépeknek mondható Portaloknál, hiszen egyszerűbb helyet találni neki, és általánosságban véve életszagúbb az aránylag rendszeres használata, például a családtagokkal vagy barátokkal videocsevegni próbálók számára nagyon kényelmes megoldásnak bizonyulhat.

A kamerája jó néhány trükkre képes, például automatikus keretezést és  személykövetést kínál, és persze AR-filtereket (macskabajusz, nyuszifül, stb.) is aktiválhatnak a felhasználók.

A kütyü a Messengeren és a WhatsAppon keresztüli videocsevegést támogatja, távirányító mellett az USA-ban és Kanadában hangparancsokkal is vezérelhető. Az elsődleges funkciója mellett egyes videostreamelő szolgáltatások – például az Amazon Prime Video, Showtime, CBS All Access – is elérhetőek róla. További érdekesség, hogy a Facebook Watch-on elérhető videós tartalmak együtt is nézhetőek a videocsevegős partnerekkel, ez a funkció

a közös tévézést próbálja emulálni a távol lévő személyekkel.

A Facebook szeretné, ha idővel minden támogatott videostreamelő szolgáltatás nézhető lenne ilyen módon.

Az internetre wifin keresztül, a tévére pedig HDMI kábellel csatlakozó Portal TV első körben az Egyesült Államokban kerül majd piacra november 5-én, darabonként 149 dolláros, vagy rögtön kettőt vásárolva 249 dolláros áron. Egyelőre nem világos, hogy mikor érkezhet meg az európai piacokra.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!