Jól szerepeltek a magyar informatikusok egy külföldi versenyen

Vágólapra másolva!
A tavalyi siker után újra kiemelkedően szerepeltek magyar informatikusok egy külföldi versenyen, ahová idén is az Input Program támogatásával juthattak ki - közölték a program szervezői.
Vágólapra másolva!

A szervezők 34 informatikus részvételét biztosították Európa egyik legnagyobb programozói megmérettetésén, a varsói HackYeah ötletversenyen. A csaknem 3 ezer indulónak többek között kommunikációs, környezetvédelmi és kiberbiztonsági kihívásokra kellett megoldásokat találnia.

Segítik a termékfejlesztést

A magyarok közül

ketten a harmadik helyig jutottak, egy ötfős csapat pedig különdíjat kapott.

Előbbiek azon dolgoztak, hogyan lehet kamerakép alapján egy szervomotor működését segíteni, a különdíjas ötlet pedig a természetes vizek állapotváltozásait követő adatbázis-építésre talált megoldást.

Az Input Program a honlapja szerint 5,5 milliárd forint uniós forrásból indult a magyar infokommunikációs startup, mikro- és kisvállalkozások hatékonyságának, jövedelemtermelő képességének erősítésére, illetve az exporttevékenység ösztönzésére.

A kormány a program keretében segítséget nyújt a termékfejlesztésben, ingyenes képzést és mentorálást biztosít, támogatja a kijutást a nemzetközi piacokra.