Kerülőúton január után is kaphat javításokat a Windows 7

Windows 7.0
ALTAMONTE SPRINGS, FL - OCTOBER 22: People shop for the new Microsoft Windows 7.0 Operating System at Best Buy October 22, 2009 in Altamonte Springs, Florida. Best Buy began selling the new software at 12:01am. Matt Stroshane/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy harmadik fél hajlandó mikropatcheket készíteni a sérülékenységeire.
Vágólapra másolva!

Mint valószínűleg sokan jól tudják, a jövő januári patch kedd után megszűnik a Windows 7 kiterjesztett terméktámogatása, így a kérdéses időpont után az otthoni és a céges felhasználók java jó eséllyel soha többé nem kap biztonsági frissítést a rendszerhez. Ettől függetlenül a Microsoft egészen 2023 januárjáig készít patcheket hozzá, viszont ezek csak az olyan nagyvállalatok és szervezetek számára lesznek elérhetőek, akik hajlandóak óriási pénzeket kifizetni a régi gépeik foltozgatásáért.

Forrás: AFP/Matt Stroshane

A 0Patch biztonsági cég bejelentette, hogy nem hagyja cserben január után a Windows 7-et és a Windows Server 2008-at használókat, nem hivatalosan örökbe fogadja az operációs rendszereket. Ezalatt azt kell érteni, hogy a Microsofttól és egyéb felektől kapott információk alapján megpróbálja az összes fontos biztonsági javítást elérhetővé tenni a kérdéses rendszerekhez a saját frissítőszoftverén keresztül.

Az otthoni és non-profit felhasználók számára ingyenesek lesznek a javításai.

További érdekesség, hogy a Windows XP kiterjesztett támogatásának megszűnésekor az élelmesek nagyon gyorsan találtak egy trükköt, amellyel a Windows Update-en keresztül továbbra is telepíthetőek voltak a rendszer Embedded POSReady 2009 különleges kiadásához idén áprilisig készült javítások. Nem kizárható, hogy valami hasonlót a Windows 7 esetében is el lehet majd játszani, de persze fontos tudni, hogy jogi szempontból szürke zónás trükközésről van szó, még ha a Microsoft a legutóbb sem perelt be senkit a javítások jogosulatlan telepítgetése miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!