Európába is jön a dupla kijelzős Nubia

nubia z20 okostelefon smartphone
Nubia Z20
Vágólapra másolva!
Előlapi kamera helyett hátlapi megjelenítőt kapott a Z20.
Vágólapra másolva!

A készülék Kínában való leleplezése után két héttel a Nubia most közölte, hogy október 14-től kezdve az Egyesült Államokban, Európában, továbbá Kanadában is elérhető lesz a prémium kategóriás Z20 okostelefonja. A mobil nagy érdekessége, hogy nem rendelkezik előlapi kamerával, helyette a gyártó inkább a hátlapjára tett egy másodlagos kijelzőt, így a vásárlók a hátlapi kamerarendszer használatával tudnak szelfizni és videocsevegni.

Nubia Z20 Forrás: Nubia

Az okostelefon nem csak a különleges kialakítása miatt érdekes, az egyéb hardvereit tekintve is csúcskategóriás. A kijelzői AMOLED típusúak és 1080×2340 pixel felbontásúak, de a méretükben persze van különbség, az előlapi 6,42 hüvelykes, míg a hátlapi 5,1 hüvelykes. A kamerarendszer három tagból áll: a fő kamera 48 MP-es, a széles látószögű társa 16 MP-es, míg a harmadik egy 8 MP-es telefotó szenzor, 3× optikai zoommal.

Nubia Z20 Forrás: Nubia

A Nubia Z20 tulajdonságai közül kiemelhető még a Qualcomm Snapdragon 855+ rendszerlapka használata, a Sony-módra a készülék oldalára rakott ujjlenyomat-olvasó, továbbá a 4000 milliamperes Li-Po akku akár 27 wattos gyorstöltése. Sajnos microSD foglalattal és audio Jack hangkimenettel nem rendelkezik az Android 9 Pie rendszerű készülék.

Memória és háttértár tekintetében háromféle változat készült a telefonból: 6+128 GB, 8+128 GB, továbbá 8+512 GB. A Nubia még nem árulta el az ajánlott európai áraikat, de Kínában átszámítva 150 / 158 / 179 ezer forintokat kér a mobilokért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!