Fizetni is lehet a Starbucks tollával

starbucks touch the pen nfc
Starbucks Touch the Pen
Vágólapra másolva!
Elsősorban ajándéknak szánja a kávélánc.
Vágólapra másolva!

Japánról általában határozott véleménnyel vannak a kütyük iránt érdeklődők, hiszen a felkelő nap országának mérnökei és vállalkozói híresek a nemcsak furcsa, de gyakran erősen megkérdőjelezhető létjogosultságú eszközök tervezéséről. Most a Zebra nevű céggel szövetkezve a helyi Starbucks állt elő egy szokatlan tárggyal, a webshopjában kapható golyóstollal fizetni lehet a kávélánc üzleteiben.

Starbucks Touch the Pen Forrás: Starbucks

A „Touch the Pen" névre keresztelt termék önmagában nem egy extrém valami Japánból kategóriás eszköz, ugyanaz az NFC-s technológia található a borítása alatt, amelyet már jó ideje a bankkártyák javába is beépítenek.

A fizetési egyenlegét egy mobilappon keresztül lehet feltölteni, a csíptetős részét körvonalaiban próbálták kávégépre hasonlítóra tervezni, a tollrésze pedig a szokásos fekete vagy kék helyett barna tintát tartalmaz.

Az utóbbi implikációja, hogy nem érdemes hivatalos papírokat kitölteni vele, a legrosszabb esetben elképzelhető, hogy nem fogadják el a dokumentumot a tinta színe miatt. A témánál tartva az iratok kitöltésekor kék tintát érdemes használni, bár az esetek javában a feketébe sem fognak belekötni a hivatalnokok.

A fizetésre is alkalmas tollat elsősorban ajándéknak szánja a Starbucks, éppen ezért is egy szolid díszdobozban érkezik. Az ára 5000 jen, ám 1000 jen elő van töltve az egyenlegére, elkölthető a kávélánc üzleteiben. Átszámítva körülbelül 14 ezer és 3 ezer forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!