Elérhető az Apple Pay a CIB Banknál

apple pay, iphone, iphone fizetés
CUPERTINO, CA - SEPTEMBER 09: Apple CEO Tim Cook speaks during an Apple special event at the Flint Center for the Performing Arts on September 9, 2014 in Cupertino, California. Apple unveiled the Apple Watch wearable tech and two new iPhones, the iPhone 6 and iPhone 6 Plus. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A CIB Bank mától elérhetővé teszi CIB Visa Inspire kártyával rendelkező ügyfelei számára az Apple Pay szolgáltatást, amely nemcsak egyszerű és biztonságos, de minden eddiginél gyorsabb és kényelmesebb mobilfizetési módot biztosít.
Vágólapra másolva!

Az Apple Pay lényege a biztonság, a személyes adatok védelme. Az Apple Pay szolgáltatással használt bankkártya tényleges kártyaszámait sem a készülék, sem az Apple szerverei nem tárolják. A program egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel a kártyához, amelyet titkosított formában, biztonságosan tárol a készülék biztonsági moduljában (Secure Element). Minden tranzakció engedélyezése egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód alapján történik.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Justin Sullivan

Az Apple Pay egyszerűen beállítható, és aktiválásakor a bankkártyák minden előnye továbbra is elérhető a felhasználók számára. Az üzletekben az Apple Pay az iPhone SE, iPhone 6 és újabb készülékek, valamint az Apple Watch óra segítségével is használható.

Az Apple Pay-t elfogadó alkalmazásokon és weboldalakon keresztül egyszerűen lehet online vásárolni a Touch ID segítségével, vagy iPhone X-en az oldalsó gomb kétszeri megnyomásával a képernyőre nézve Face ID arcazonosítással.

Az Apple Pay szolgáltatással nem kell hosszú számlanyomtatványokat kitölteni, vagy újra és újra begépelni a szállítási és számlázási adatokat.

Termék vagy szolgáltatás mobilalkalmazásról vagy Safariról történő kifizetésekor az Apple Pay az iPhone 6 és újabb telefonokon, iPhone SE, iPad Pro, iPad (ötödik generációs), iPad Air 2 és iPad mini 3 készülékeken, valamint ezek újabb modelljein működik. Ezenkívül a 2012-ben vagy azután bevezetett, macOS Sierra operációs rendszerrel működő Mac számítógépről is intézhető a fizetés, amelyet ezután iPhone 6 vagy újabb készülékről, illetve Apple Watch okosóráról, vagy az új MacBook Pro-ra telepített Touch ID-val lehet visszaigazolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!