Kétkijelzős mobilt készített a Microsoft

microsoft surface duo google android okostelefon
Microsoft Surface Duo
Vágólapra másolva!
Extravagánsra és androidosra sikerült a Surface Duo.
Vágólapra másolva!

Leleplezte a legújabb generációs Surface termékeit a Microsoft, a szokásos termékfrissítések mellett pedig ezúttal több teljesen új megoldással is készült a cég. A legnagyobb meglepetést az évek óta pletykált Surface okostelefon jelentette, ráadásul mindenkit meghökkentve közel sem egy tizenkettő egy tucat csúcstelefont tervezett a vállalat.

Microsoft Surface Duo Forrás: Microsoft

A Google Androidot futtató Surface Duo a Samsung Galaxy Foldhoz hasonlóan egy középen szétnyitható eszköz, azonban jóval földhöz ragadtabb és praktikusabb: egyetlen középen hajlítható helyett két kisebb kijelzőt használ. A készülék „szárnyai" 360 fokban forgathatóak, így ha telefonálni kíván a Duóval a tulajdonosa, akkor érintőkijelzőkkel kifelé kell összehajtania a telefont. Éppen ezért is a Duo nem kapott külső kijelzőt, mint a Fold.

Az eszközt elsősorban az olyan ügyfeleknek szánja a Microsoft, akik a kommunikáció és a szórakozás legkülönfélébb formái mellett a munkájuk egy részét is a mobiljukon kívánják elvégezni, hiszen

egy mütyür netbookként is használható.

A valamikor 2020-ban piacra kerülő Surface Duo specifikációinak a részletezésébe nem ment bele a Microsoft: Qualcomm Snapdragon 855 rendszerlapka hajtja, a kijelzői egyenként 5,6 hüvelykesek, együtt pedig 8,3 hüvelyk felületet kínálnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!