Hozta a kötelezőt a Call of Duty Mobile

activision call of duty mobile mobiljáték
Call of Duty Mobile
Vágólapra másolva!
Már 35 milliónál is többször telepítették a játékot.
Vágólapra másolva!

A mobilos gamerek egy részének örömére a héten elérhetővé vált az Android és iOS rendszerű mobileszközökre a free to play üzleti modellt használó Call of Duty: Mobile. A játék hozta a tőle elvárhatót: az Activision szerint az első három napban 35 milliónál is többször telepítették az érdeklődők, és száz országban is az App Store legnépszerűbb szoftverévé vált. Emellett a SensorTower becslése alapján az első két napban olyan 2 millió dollár bevételt hozhatott a mikrotranzakciókon keresztül.

Call of Duty Mobile Forrás: Activision

A nagy sikerre való tekintettel természetesen a panaszokból sincs hiány, elsősorban hálózati és szervergondokkal küszködnek a játékosok, ami nem meglepő a hirtelen betódult játékosok nagy száma miatt. Emellett sokan a hosszú betöltési időt is nehezményezik, de ez valószínűleg nagyban függ a használt mobileszköz képességeitől is.

A mobilos Call of Duty egyelőre jó értékeléseket kap az App Store-ban és a Play Áruházban, a negatív értékeléseket tipikusan a technikai gondok okozta frusztrációk szülik. Feltehetően sokak meglepetésére a mikrotranzakciók miatt egyelőre kevesen panaszkodnak, ami szokatlannak mondható egy Activision által kiadott termék esetében;

a jelek szerint momentán nem pay to win a játék.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!