A munkaerejének körülbelül 16 százalékáról van szó.

A belátható jövőben nem a HP lesz a világ legbiztonságosabb munkahelye, a vállalat vezérigazgatói tisztségét november elsején átvevő Enrique Lores első dolga egy gigantikus leépítés elindítása lesz. A világszerte olyan 55 ezer főt foglalkoztató cég tájékoztatása szerint a következő időszakban 7-9 ezer fővel, hozzávetőlegesen 16 százalékkal csökkenti a létszámát, főként az adminisztratív munkát végzők vannak veszélyben. A gyártó reméli, hogy a munkavállalók normál fluktuációja és a nyugdíjazások elvégzik majd a munka javát.

Forrás: AFP/Imaginechina/Dycj

Lores szerint a létszámcsökkentés költsége körülbelül 1 milliárd dollár lesz, azonban a hatására a 2022-es pénzügyi év végére már évi 1 milliárd dollárt spórolhat meg a HP. A leépítés már az idei utolsó negyedéves pénzügyi eredményben is megjelenik majd egy 100 millió dolláros kiadási tétel formájában.

Sejthetően az akció mögött a vállalat anyagi megtorpanása áll, az előző két negyedévben már semmiféle növekedést sem tudott felmutatni a HP. Lores állítása szerint a cégnek hatékonyabbá és ügyfélközpontúbbá kell válnia, hogy több értéket tudjon biztosítani a részvényeseinek. Az utóbbihoz kapcsolódik, hogy a belátható jövőben

a vállalat 5 milliárd dollár értékben kíván részvényeket visszavásárolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!