Megint hibás a Windows 10 frissítése

windows 10 april 2018 update laptop notebook
Windows 10 April 2018 Update
Vágólapra másolva!
Egyeseknél összeomlik a Start menü a javítástól.
Vágólapra másolva!

Elképesztő vesszőfutást rendez a szeptemberi hibajavító kedd óta a Microsoft, folyamatosan gondokat okoznak a Windows 10-hez kiadott hibajavításai. Magyar idő szerint csütörtök este érkezett meg a rendszer legújabb frissítése, amely egyrészt befoltozta az Internet Explorer legújabb kritikus sebezhetőségét, másrészt pedig elvileg újból használhatóvá tette az előző, szeptember végi javítás által kiütött nyomtatókat.

Forrás: Microsoft

Sajnos ezúttal sem ment minden az elvárt módon, a hibajavítás kiadása utáni órákban elkezdtek érkezni a panaszok, hogy a telepítése óta összeomlik a Start menü. A felhasználók azt a hibaüzenetet kapják, hogy „Nem működik a Start menü. Megpróbáljuk megjavítani a következő bejelentkezés alkalmával".

Az egyetlen megoldás a problémára, hogy átmenetileg le kell tiltani a Windows Update beállításaiban a frissítések telepítését, majd manuálisan el kell távolítani a csütörtökön kiadott, KB4524147 jelzésű hibajavítást.

Persze akinél nem jelentkezik a hiba, az ne távolítsa a patchet.

Érdemes felemlegetni, hogy az említett szeptemberi javító kedden kiadott összegző frissítés is összeomlasztotta egyeseknél a Start menüt, ráadásul a Microsoft nem képes javítani a hibát, mert nem érti az üzemzavar okát.

Mostanra kezd erőssé válni a gyanú, hogy egyes rejtélyes bugok mögött valamiféle konfigurációs gondok állhatnak. Akiknek fejfájást okoz újabban a Windows 10, azoknak érdemes fontolóra venniük a tiszta újratelepítését, azaz a számítógépükben lévő háttértár tartalmának teljes törlését, majd az operációs rendszer éppen aktuális verziójának installációját egy DVD-ről vagy pendrive-ról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!