Az USA büntetőszankciója miatt az Adobe nem tud üzletelni az országban.

Kellemetlen hírt kaptak az Adobe venezuelai ügyfelei, a vállalat szerint október 28-tól kezdődően nem hogy az előfizetéses Creative Cloud szoftvereit nem tudják majd elérni, de még az online felhasználói fiókjaikba sem jelentkezhetnek be. Éppen ezért is ha fájlokat tárolnak az Adobe felhőtárhelyén, akkor azokat a kérdéses dátumig le kell tölteniük, különben nem férnek majd hozzájuk.

Forrás: AFP/Justin Sullivan

A cég közleménye szerint a bonyodalom hátterében az Egyesült Államok augusztus elején életbe léptetett büntetési szankciója áll. Ez önmagában nem teszi lehetetlenné, hogy amerikai cégek a venezuelai polgárokkal vagy cégekkel tartsanak fenn üzleti kapcsolatot, azonban az állami szervekkel, és állami tulajdonú vállalatokkal semmilyen pénzügyi tranzakcióba sem bocsátkozhatnak.

A kutya ott van elásva, hogy a tiltás a venezuelai központi bankra is vonatkozik.

Mikor az előfizetők kifizetik a havidíjat vagy az éves díjat az Adobe szoftvereiért, akkor ezen a bankon keresztül jut el a pénzük a vállalathoz, csak épp a büntetőszankciók miatt az Adobe nem tarthat fenn semmiféle kapcsolatot a bankkal.

Amíg a szankció visszavonásra nem kerül, addig az Adobe szoftvereit nem lehet majd legálisan használni az országban.

Frissítés: az Adobe engedélyt kapott a szolgáltatásainak nyújtására az országban, így továbbra is lehetőség lesz a Photoshop és a társai legális használatára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!