Felhívhatóvá teszi a neten talált telefonszámokat a Chrome

google chrome macbook air laptop notebook
Google Chrome
Vágólapra másolva!
Átküldhetőek lesznek a számítógépes böngészőből a telefon tárcsázójába.
Vágólapra másolva!

Újabb kiváló kényelmi fejlesztés tesztelésén kapták a Google böngészőjének fejlesztőit, a megnyitott fülek eszközök közti átküldözgetésének a bevezetése után a Chrome hamarosan gyorsabbá teheti a neten talált telefonszámok felhívását.

Google Chrome Forrás: Caio Resende / Pexels

Az ötlet nagyon egyszerű: ha a számítógépes Chrome-ban való böngészés során a felhasználó ráakad a felhívni kívánt telefonszámra, akkor a kijelölése után átküldheti azt az Android 9 Pie vagy Android 10 rendszerű okostelefonjának a tárcsázójába. Ezután a telefon feloldását követően már csak rá kell koppintani a hívás kezdeményezése gombra, nem kell többé manuálisan beírni a tárcsázóba a felhívni kívánt számokat.

A funkció működéséhez a számítógépen és a telefonon futó Chrome-ban is be kell kapcsolni a Google-fiókkal való szinkronizálást.

Az újdonság már tesztelhető a Chrome 78 bétájában, de egyelőre manuálisan kell aktiválni a böngésző különleges beállítóoldalán, a megfelelő opció a chrome://flags/#click-to-call-context-menu-selected-text szöveg címsorba való másolásával, majd az Enter gomb leütésével hozható elő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!