Szemtükröződés alapján találta meg a zaklató a popsztár otthonát

ena matsuoka hibiki sato
Ena Matsuoka és Hibiki Sato
Vágólapra másolva!
Egyre félelmetesebb trükkökre képesek a beteges rajongók.
Vágólapra másolva!

A hazánkban is rendkívül népszerű bűnügyi sorozatokban már régóta kötelezőek a számítógépzseni karakterek: ők kényelmesen szinte bármelyik hálózatba be tudnak törni, vagy éppen használhatatlan fotókat kiélesítve még azt is megmondják, hogy mit reggelizett két héttel korábban a sármos főhős által éppen üldözött gazfickó.

Ena Matsuoka és Hibiki Sato Forrás: Tokyo Report / Twitter

Az efféle trükkök persze jobbára csak a filmekben és a sorozatokban működnek, kivéve mikor a kivétel erősíti a szabályt. Szeptember elsején komoly bajba került egy popban utazó japán lánybanda egyik tagja, a 21 éves Ena Matsuokát megtámadta a lakásának ajtaja előtt egy beteges rajongója, majd szexuálisan zaklatta a lépcsőházban. A 26 éves Hibiki Satót szeptember 17-én tartóztatta le a rendőrség.

Az eset megdöbbentő része, hogy Sato miként volt képes azonosítani az áldozata lakhelyét: elemezte a popsztár szelfijein a Matsuoka szemében látható tükröződéseket.

Az egyik fotó alapján és a Google Térkép utcanézete segítségével sikerült kiderítenie a körülbelüli lakhelyét, majd további képek használatával tovább pontosította a címet, például a fény beérkezési iránya és a függönyök alapján.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!