A Mastercard és a VISA is otthagyta a Facebook Librát

mark zuckerberg morcos top
Facebook Founder and CEO Mark Zuckerberg speaks during an interview session with The Atlantic at the Newseum in Washington, DC, on September 18, 2013. AFP PHOTO/Jim WATSON
Vágólapra másolva!
Jelenleg nem képes megfelelni a törvényeknek a kriptovaluta.
Vágólapra másolva!

Újabb jelentős hátsón billentés érte a Facebook kriptovalutája mögött álló Libra Associationt: a PayPal múlt heti elbúcsúzása csak a kezdet volt, most a Mastercard, a VISA, az eBay, a Stripe, és a dél-amerikai Mercado Pago is kihátrált a projekt mögül.

Forrás: AFP/Jim Watson

Mindez azt jelenti, hogy a jövőre elérhetővé tenni kívánt Libra elveszítette az összes fizetésfeldolgozásban utazó partnerét. Nem véletlenül, az elmúlt hónapokban a tengeren innen és túl is számos pénzfelügyeleti szerv és politikus fogalmazott meg éles kritikákat a decentralizált kriptovalutával szemben.

Ráadásul jogosan: nem világos, hogy a Libra hogyan felelne meg egyes illegális tevékenységek ellen hozott törvényeknek és szabályozásoknak, például a pénzmosás lefülelésére kitalált rendelkezéseknek.

Amíg a Libra Assocation nem tudja, hogy a kriptovaluta miként lesz képes megfelelni a működéséhez feltétlenül szükséges jogi követelményeknek, addig a nagynevű pénzügyi cégeknek nem áll módjukban támogatni a projektet.

A Facebook kénytelen lesz megérteni, hogy a pénzügyi szolgáltatások világában nincs helye a techcégek „adjuk ki gyorsan a félkész terméket, aztán majd utólag megjavítjuk valahogy" mentalitásának.

A stratégiai partnerek mostani elveszítése még nem jelenti a Libra végét, azonban súlyos veszteség érte a projektet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!