Vigyázni kell a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval

lisa nelson samsung galaxy s10 ujjlenyomat-olvasó
Bárki képe volt feloldani Lisa Neilson a tokban lévő mobilát
Vágólapra másolva!
Bárki képes lehetett volna feloldani egy brit nő mobilját a kijelzővédő miatt.
Vágólapra másolva!

Az új technológiák képesek váratlan meglepetéseket okozni, a közelmúltban egy 34 éves brit nőt lepett meg csúnyán a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasót használó Samsung Galaxy S10 okostelefonja. A drága csúcskészülékhez Lisa Neilson az eBayről rendelt egy átszámítva olyan ezer forintos átlátszó tokot, sikerült is feltennie a készülékre, ám röviddel később kiderült, hogy innentől kezdve bárki képes volt feloldani az okostelefonját.

Bárki képe volt feloldani Lisa Neilson a tokban lévő mobilát Forrás: The Sun

Ez óriási biztonsági problémát jelent, állítása szerint ha például elveszítette volna a készüléket, akkor bárki képes lett volna hozzáférni a készüléken lévő pénzügyi alkalmazásokhoz, akár pénzutalási megbízásokat is indíthatott volna. A problémával megkereste a Samsung ügyfélszolgálatát, amely némi vizsgálódás után megígérte a probléma részletes kivizsgálását, ám Neilsont azóta sem sikerült újból megkeresni a problémával. Viszont a The Sun megkeresésére a cég az olcsó tokra fogta a hibajelenséget, és hivatalos kiegészítők vásárlását javasolta az ügyfeleinek.

A magyarázatban az a ráció, hogy a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasós mobilok esetén a tokok és a fóliák gyártói kénytelenek a szokásostól eltérő típusú ragasztót használni. Valószínűleg az történt, hogy Neilson felrakta a tok előlapi részét a mobiljára, majd azonnal feloldotta a készüléket, ám ezen a ponton még nem száradt meg a tok előlapi része és a mobil kijelzője között a ragasztó,

így véglegesen belenyomta az ujjlenyomatát a ragasztóba.

A feloldásakor az okostelefon nem a feloldó személy ujjlenyomatát, hanem Neilson a ragasztóba belenyomódott ujjlenyomatát olvassa be, így tudja bárki kinyitni a készüléket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!