Digitális kasszákká válhatnak a Samsung mobilok

2019.10.17. 16:07

A kisvállalkozóknak lehet nagy segítség a POS alkalmazás.

Az NFC technológiás mobilokat tipikusan azzal szokás reklámozni, hogy a tulajdonosaik fizetni is képesek velük a boltokban. Valójában ez visszafelé is működhet, az elsőként Kanadában elérhetővé vált, globálisan pedig jövőre elrajtoló Samsung POS alkalmazással a megfelelő Galaxy okostelefonok érintés nélküli fizetésre alkalmas bankkártyák elfogadására képes fizetési terminálokká alakíthatóak.

A kép csak illusztrációForrás: MTI/Földi Imre

Az alkalmazáson keresztül egyenként legfeljebb 100 dollár (közel 30 ezer forint) értékű tranzakciók bonyolíthatóak le, a VISA és a Mastercard kártyák esetén 2,65 százalék a tranzakciós díj, egyéb költségek nincsenek. Az app jelenleg a Galaxy S8 / S9 / S10, továbbá a Galaxy Note 8 / 9 / 10 mobilokkal kompatibilis, a vásárlók e-mailben kapják meg a fizetést igazoló blokkot.

Az appon át beérkező pénz néhány munkanapon belül automatikusan átutalásra kerül a regisztrációkor megadott bankszámlaszámra.

Az alkalmazás elsősorban a kártyás fizetési lehetőséget biztosítani kívánó kisvállalkozók számára ideális, legyenek azok kis pékségek büszke tulajdonosai, vagy éppen kisebb munkák között rendszeresen ingázó villanyszerelők.

Természetesen a tranzakciónkénti maximum összeg egyes üzletek esetén erősen limitálhatja a Samsung POS hasznosságát, plusz hébe-hóba össze lehet még futni érintés nélküli fizetésre nem alkalmas bankkártyákkal.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!