Loot boxok nélkül jön az új Call of Duty

call of duty modern warfare 2019 videojáték
Call of Duty: Modern Warfare (2019)
Vágólapra másolva!
A Fortnite által népszerűvé tett szezonbérletet használja.
Vágólapra másolva!

Jelentős és pozitív változtatást eszközölt az október 25-én elérhetővé váló Call of Duty: Modern Warfare (2019) monetizációs modelljében az Activision, a kiadó szerint az új játékban egyáltalán nem lesznek loot boxok. A Call of Duty-ban is jó ideje használt loot boxok olyan csomagok, amelyekben véletlenszerű jutalmak találhatóak, a tartalmukat pedig csak a felbontásuk után ismerik meg a játékosok. Ezek a loot boxok általában nem csak normál játék során szerezhetőek, de meg is vásárolhatóak.

Call of Duty: Modern Warfare (2019) Forrás: Activision

A szerencsejátékhoz hasonló mechanika az elmúlt két évben számos országban még hatósági vizsgálatokat is kiváltott, Belgiumban és Hollandiában bizonyos körülmények között illegálisnak ítélték azokat.

Részben a jogi bizonytalanság miatt dönthetett úgy az Activision, hogy átállítja a Call of Duty-t a Fortnite által népszerűvé tett Season Pass, azaz szezonbérlet rendszerre.

A Season Pass lényege, hogy a játékok online részeit szezonokra osztják a fejlesztők, és aki megvásárolja az éppen aktuális szezonbérletet, az játék közben több és jobb jutalmat kap. A fundamentális különbség a loot box és a szezonbérlet között, hogy az utóbbi esetében a játékosok ismerik a rájuk váró jutalmakat, továbbá a feloldásukhoz szükséges teljesítményeket.

Az Activision szerint mindegyik a játékmenetet befolyásolni képes jutalom megszerezhető lesz a Season Pass nélkül is.

Az új szezonbérlet nem lesz megvásárolható rögtön a játék elérhetővé válásakor, valamikor a piacra kerülését követő hetekben érkezik. Ettől függetlenül az Activision az első naptól fogva lehetőséget fog biztosítani az extra költekezésre a gamereknek, a játék mikrotranzakciós boltjában valódi pénzért megvásárolható COD pontokért kozmetikai elemeket vehetnek majd a játékosok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!