Óriási gamer monitor jön a Xiaomitól

2019.10.21. 14:07

Hajlított és 21:9-es kijelzőt kapott a Mi Surface Display.

A Xiaomi termékkínálatát alaposabban szemügyre vetteknek biztosan feltűnt, hogy a mobilokon túlmenően sokféle kütyü kapható a márkaneve alatt, a porszívótól az elektromos rollerig igen színes az arzenálja. A cég most épp egy gamer monitorral bővítette a kínálatát, amely október 21-én elsőként Kínában kerül piacra, teljes áron 2499 jüanért, olyan 105 ezer forintért.

Xiaomi Mi Surface DisplayForrás: Xiaomi

Az árból sejthetően elég komoly technikáról van szó: a Mi Surface Display 1500R hajlítású VA panelt használ, a 21:9 képarányú megjelenítője 34 hüvelykes és 3440×1440 pixel felbontású. Nemcsak méretre és formára különleges a 4 ms válaszidejű kijelző, hiszen 144 Hz-es képfrissítési sebességre képes, ráadásul az AMD FreeSync adaptív képfrissítési technológiát is támogatja a hullámzó képkockasebesség által okozott képszétcsúszás megakadályozására.

Xiaomi Mi Surface DisplayForrás: Xiaomi

A Xiaomi Mi Surface Display vásárlóinak a színleképezéssel sem lesz gondjuk, a 178 fokos betekintési szögű panel az sRGB színtér 121 százalékát képes megjeleníteni. Végül érdekes, hogy a monitor mágneses elven van rögzítve a gyári tartólábhoz, érzésünk szerint egyes vásárlóknak jobban tetszene a csavarok használata.

A Xiaomi név persze kötelez: a monitor masszívan olcsóbb a hasonló megoldásoknál, bruttó több tízezer forintos árkülönbségre kell gondolni.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!