Nagy újdonságokat hozott a Firefox 70

mozilla firefox 70 böngésző
Leváltotta a régi jelszókezelőt a Firefox 70-től a Lockwise
Vágólapra másolva!
Többek közt beépítve megkapta az új jelszókezelőt is.
Vágólapra másolva!

Elkészült a Firefox 70, ráadásul a kerek verziószámra akarva-akaratlanul reflektálva számos feltűnő újdonságot hozott. A talán legfontosabb, hogy a böngésző legújabb kiadásában már nem a régi jelszókezelő dolgozik, helyette az eddig külön kiegészítőként tesztelt Lockwise található benne.

Leváltotta a régi jelszókezelőt a Firefox 70-től a Lockwise Forrás: Origo

Az új jelszókezelő természetesen kompatibilis a Firefox Sync adatszinkronizációs szolgáltatással, a régi jelszókezelő közvetlen utódjáról van szó. Az előnyei közé tartozik a sokkal átláthatóbb kezelőfelület, a mentett bejelentkezési adatok szerkeszthetősége, továbbá a belépési információk manuális mentésének a lehetősége.

Az utóbbi akkor hasznos, ha egy webhelyre való regisztrációkor vagy az első bejelentkezéskor nem jelenik meg a felugró ablak, hogy mentse-e a Firefox az adatokat a jelszókezelőbe.

A másik nagy újdonság, hogy a Firefox internetes felhasználókövetés ellen kitalált funkciója mostantól specifikusan képes akadályozni a népszerű közösségi hálózatok netes kémkedését. Ehhez kapcsolódik, hogy a címsáv kékes-lilás pajzsikonjára kattintva megtekinthető, hogy a Firefox által az adott oldalon blokkolt kódok honnan származnak, és miért lett letiltva a futtatásuk. Végül a főmenü új Adatvédelem részében statisztikák is láthatóak a blokkolt tartalmakról.

A követés elleni védelem kikapcsolható, amennyiben gondokat okozna a webhelyek működésében.

További érdekesebb újítások:

  • megkapta a frissített ikonját a böngésző;
  • macOS-en számottevően csökkent a Firefox áramfogyasztása;
  • alacsonyabb képernyőfelbontás esetén már az integrált Intel HD videovezérlők is az új WebRender renderelőt használják;
  • a böngésző beállítóoldalai sötét mód használata esetén sötét módra váltanak.

A Firefox 70 telepítőkészletét a böngésző hivatalos webhelyéről vagy az ORIGO Szoftverbázisról tudják letölteni az érdeklődők. A meglévő felhasználók Windows és macOS rendszereken automatikusan megkapják az új verziót, míg a linuxosok a csomagfrissítőjükön át telepíthetik az aktuális kiadást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!