Feketelistázták egyes bankok a Galaxy S10-et

Samsung Galaxy S10 teszt
Az ujjlenyomatolvasó a kijelzőn át azonosít minket.
Vágólapra másolva!
Az ujjlenyomat-olvasós probléma áll a háttérben.
Vágólapra másolva!

Úgy egy héttel ezelőtt bejárta a világsajtót egy brit nő ügye, aki a Samsung Galaxy S10-es mobiljára egy átlátszó tokot téve felfedezte, hogy onnantól kezdve bármilyen ujjlenyomattal feloldható volt a mobilja. Először úgy tűnt, hogy a telefon érintőkijelzője és a tok előlapi része közti ragasztóba benyomódott ujjlenyomata okozhatja a gondot, azonban mára kiderült, hogy ennél sokkal súlyosabb a helyzet, egyes védőfóliák egyszerűen hatástalanítják a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasót.

Forrás: Origo

A Samsung tájékoztatása szerint hamarosan egy szoftverfrissítéssel megoldja a problémát, azonban az ilyen hardveres jellegűnek tűnő problémák esetén mindig fennáll az esély, hogy nem lehet azokat szoftveresen megoldani. Hamarosan kiderül majd, hogy mi a helyzet, remélhetően a Samsung tényleg képes lesz egy frissítéssel elejét venni a gondnak. Ha nem sikerül, akkor újabb gigabotrányra számíthat.

Addig is két brit bank már reagált a kialakult helyzetre: a NatWest letiltotta a mobilbankos appjának a Galaxy S10-esekre való telepítését a Play Áruházból, míg a Nationwide Building Society kikapcsolta a készülékek esetén az ujjlenyomatos felhasználói hitelesítést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!