Több mint tíz 5G-s mobilt hoz jövőre a Xiaomi

Vágólapra másolva!
A kínai gyártó minden árkategóriát szeretne lefedni a sok 5G-s készülékkel.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi az egyik első gyártó volt a piacon, amely 5G-s mobillal jelentkezett idén. A Mi Mix 3 5G-t azóta a Mi 9 Pro 5G-vel és a Mi Mix Alphával egészítette ki a kínálatban.

Jövőre azonban teljes mértékben fejest ugrik az 5G-be a Xiaomi, mert Kínában sokan attól tartanak, hogy a 4G-s mobilok többé nem jelenthetnek slágert. A Xiaomi ezért több mint tíz 5G-képes okostelefonnal jelentkezik jövőre, és a tervek szerint minden árkategóriát lefednek majd ezekkel, még a belépőszintet és a prémium szegmenst is.

Forrás: Xiaomi

A Xiaomi szerint az 5G-képes mobilok sikere felülmúlja a várakozásokat, ezért is koncentrál annyira ezekre majd a cég. A szakértők arra számítanak, hogy az 5G-képes készülékek iránt folyamatosan nő majd a kereslet. Persze a többi gyártó is igyekszik kihasználni a trendeket, elvileg még az első 5G-s Apple iPhone is jön jövő szeptemberben.

A kínai Xiaomi Európában pedig még népszerűbb lehet: a kontinensen már 9,5 százalék a piaci részesedése, és az egyik legjobban növekvő márkának számít a régióban.