Jön PC-re a Death Stranding

death stranding hideo kojima sony playstation 4 videojáték
Death Stranding
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is megerősítette a pletykát a fejlesztőcég.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta az a pletyka járta, hogy a PlayStation 4-re idén november 8-án megjelenő Death Stranding csak átmenetileg lesz PlayStation-exkluzív. A híresztelést pár hete megerősíteni látszott, hogy a játék minden hivatalos webhelyen lekerült a kizárólag a Sony konzoljára elérhető (vagy jelen esetben elérhetővé váló) játékok listáiból.

Death Stranding Forrás: Kojima Productions

Most végre búcsút inthetünk a pletykáknak, a Kojima Productions fejlesztőcég a Twitteren bejelentette, hogy valóban elérhető lesz számítógépekre is a játék,

2020 nyarának az elején fog megjelenni.

Az xboxosoknak sajnos nem tudunk jó hírrel szolgálni: üzleti okokból rendkívül valószínűtlen, hogy a Sony által kiadott játék valaha megjelenne a Microsoft játékkonzoljára.

A Sony jelenleg csak a számítógépes játékosok irányába hajlandó nyitni, pár hónapja már nyíltan beszéltek a cég illetékesei arról, hogy számos saját kiadású játék megjelenhet majd PC-re is. Ennek oka, hogy a kiváló exkluzívok ellenére a számítógépes játékosoknak közel lehetetlen eladni egy PlayStationt, így végső soron a PC és a PlayStation nem igazán titulálhatóak rivális platformoknak, nem versenyeznek egymással a vevők kegyeiért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!