Bemutatkozott a Diablo IV

blizzard diablo iv videojáték
Diablo IV
Vágólapra másolva!
Kiengesztelné a felpaprikázott rajongókat a Blizzard.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt egy év nem volt kifejezetten kedvező a rajongók és a Blizzard viszonyában: a cég értetlenül fogadta, hogy a fanok miért borultak ki a free to play Diablo Immortal mobiljátékon, az elmúlt hetekben pedig a nemzetközi közössége keményen oldalba kapta a hongkongi tüntetőkkel rokonszenvező esport-játékosok és streamerek büntetgetése miatt.

Az utóbbiért félig-meddig bocsánatot kért a tegnap esti BlizzCon megnyitóján a cég elnöke, azonban semmiféle ígéret sem hangzott el arra vonatkozóan, hogy befejezné a hangos szimpatizánsok büntetését. Az ügy háttere, hogy a Blizzard egyik legfontosabb piaca pont Kína, és nem szeretné, ha politikai okokból homokszemek kerülnének a helyi pénznyomógépek fogaskerekei közé. Éppen ezért is talált ki a politikai jellegű beszédet megtiltó szabályokat a vele valamilyen módon kapcsolatban álló e-sportolók és streamerek számára, így próbált (sikertelenül) kimaradni a politikából.

A lényegre rátérve a Blizzard tegnap bejelentette a tavaly kiborított fanok által várt Diablo IV-et. A PC, Xbox One és PlayStation 4 platformokra érkező játékkal a vállalat visszatér az eredeti játékok sötétebb és horrorisztikusabb hangulatához, miután sok kritikát kapott a Diablo III színesebb és vidámabb prezentációja miatt. Az új Diablo jó néhány évvel a harmadik rész eseményei után játszódik, és

MMO-szerű módon egy megosztott, perzisztens online világot kapott.

Mindez azt jelenti, hogy kooperatív és szóló módon is játszható lesz a Diablo IV, de offline nem működik majd. Emellett közösségi tereken barátkozhatnak majd a játékosok, és opcionálisan PvP-zónákban is megmérkőzhetnek egymással.

A Blizzard szerint nem mostanában fog megjelenni a játék, így nem érdemes tűkön ülve várni rá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!