Trendi ikont kap az új Microsoft Edge

2019.11.04. 12:06

Szakított a megszokott dizájnnal a Microsoft.

Az elmúlt évben óriási mennyiségű munkát ölt a Google Chrome-ra épülő, következő generációs Edge fejlesztésébe a Microsoft. Mostanra abba a stádiumba jutott a projekt, hogy megkezdődött a munka az „eladásával" kapcsolatos részletek kidolgozásán.

Így néz ki a második generációs Microsoft Edge logójaForrás: Microsoft

Ezek a részletek kritikus fontosságúak, hiszen az Internet Explorer becsületét teljesen lehetetlen megmenteni, és részben ennek köszönhető, hogy a csak Windows 10-en elérhető jelenlegi Edge böngészőt szinte senki sem volt hajlandó komolyan venni; az elődjéhez hasonlóan tipikusan csak a Chrome vagy a Firefox letöltésére használatos.

A második generációs Microsoft Edge egyik legnagyobb kihívása, hogy egyáltalán esélyt adjanak neki a Windows 7+ és macOS rendszereket használó internetezők.

A Microsoft illetékesei emiatt okosan úgy döntöttek, hogy az értékesítési munkát a szoftver logójának az újrarajzolásával kezdik, így megszületett a fenti alkotás, ez a Chrome-ra épülő Edge vadiúj ikonja. A hullámos jellegű grafika továbbra is egy „e" betűt formáz, de van egy olyan érzésünk, hogy ez első pillantásra sokaknak fel sem fog tűnni, ami részben szándékos.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!