Időlimitet és a digitális takarodót is bevezet a kormány.

Továbbra is erősen vita tárgya a videojáték-függőség puszta létezése, azonban a kínai kormány úgy döntött, hogy a belátható jövőben számos új szabályt léptet életbe a 18 éven aluliak védelme érdekében. A kérdéses korosztály tagjai munkanapokon legfeljebb 90 percnyi időt tölthetnek majd online játékok nyüstölésével, míg szabadnapokon és ünnepnapokon napi 3 óra a limit. Emellett este 10 óra és reggel 8 óra között egyáltalán nem szórakozhatnak majd online játékokkal.

A kép csak illusztrációForrás: Imaginechina/Chen Yuyu

A kormány a játékokon belüli vásárlásokat is szabályozta: a 16 éven aluliak havonta legfeljebb 200 jüant (8600 forintot), míg a 16-18 évesek 400 jüant (17200 forintot) költhetnek el az online játékokban.

Az új szabályok betartatása a játékokat üzemeltető cégek felelőssége, és ha nem képesek eleget tenni a törvényeknek, akkor

akár a működési engedélyüket is elveszíthetik.

Pont ezért is a kormány előírta, hogy az online játékokkal szórakozóknak a jövőben személyes okmányokkal azonosítaniuk kell magukat: ezek az adatok alapján tudják majd a játékcégek, hogy melyik felhasználójukra milyen limitációk vonatkoznak, továbbá az adatok alapján lesznek képesek együttműködni egymással.

Az új szabályok minden bizonnyal fájni fognak a játékkiadóknak: Kína a világ legnagyobb videojátékos piaca, a globális bevétel negyedét adja, Newzoo piacelemző cég szerint tavaly 38 milliárd dollárt költöttek játékokra a helyi gamerek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!