Nem engedi eladni a csirkéket a Facebook

csirke
Több helyen a szárnyasok is családtagnak számítanak
Vágólapra másolva!
Most épp a haszonállatokat tartók életét nehezíti a cég.
Vágólapra másolva!

A puszta mérete és sokszínűsége miatt a Facebook nem képes úgy működni, hogy rendszeresen valamiféle embercsoport tyúkszemére ne lépjen, a jelek szerint Kanadában most épp a haszonállatokkal üzletelni kívánó gazdák kerültek sorra. A CBC beszámolója alapján az elmúlt hónapokban kisebb mészárlásba kezdett a hivatalos piacterén a vállalat, folyamatosan törölgeti az állatokat kínáló hirdetéseket. Ha ez nem lenne elég, akkor a haszonállatos csoportokban informálisan feladott hirdetésekre is lecsapnak a moderátorok, felfüggesztéssel fenyegetik a hirdetéseknek helyet biztosítókat.

Forrás: Shutterstock

A probléma hátterében az áll, hogy a Facebook Marketplace szabályzata tiltja az élő állatokkal való kereskedést, még az örökbefogadásos hirdetéseket megjelenítését sem teszi lehetővé. Ez mindig is így volt, csak épp a moderátorok eddig valamiért nem foglalkoztak vele, azaz a gyakorlatban mégis megvalósulhatott a kereskedés.

A szabály mögött az a ráció, hogy a Facebook nem képes garantálni a gazdát cserélő állatok épségét és biztonságát, így inkább nem kívánja lehetővé tenni az állatok értékesítését vagy örökbe adását a felületein.

Viszont néhány esetben kivételt tesz, például egyes cégeknek, továbbá az állatvédelemmel formálisan vagy informálisan foglalkozóknak engedélyezi az értékesítési vagy gazdakeresési tevékenységeket.

A kanadai gazdák problémáját az jelenti, hogy az ország gyéren lakott vidékein egyáltalán nem egyszerű haszonállatokat adni és venni, a Facebook eddig óriási segítséget jelentett a kereslet és a kínálat összehozásában. Emellett a csoportok tagjai a kereskedésen kívül közösségépítésre, a kapcsolati hálójuk bővítésére, továbbá tudásmegosztásra is használták a csoportokat, így nagyon sok mindent el tudtak intézni egy helyen, ami felettébb kényelmes.

Az érvelés nem hatotta meg Mark Zuckerberg cégét, így az érintett gazdák jobb híján kénytelenek más portált keresni a haszonállatokkal való kereskedésre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!