Hivatalos a 16 hüvelykes MacBook Pro

apple macbook pro 16 laptop notebook macos
Apple MacBook Pro 16"
Vágólapra másolva!
Nyugdíjazta a megbízhatatlan billentyűzetét az Apple.
Vágólapra másolva!

Az egy nappal korábbi pletykának megfelelően az Apple szerda délután bemutatta a 16 hüvelykes MacBook Pro laptopját, amely egy az egyben leváltja az eddigi 15 hüvelykeset. Viszont nem csak a 3072×1920 pixeles IPS kijelző az új modell egyetlen pozitívuma a produktivitási feladatokra laptopot keresőknek, a gyártó ugyanis elbúcsúzott a 2015-ben bevezetett, rendkívül megbízhatatlannak bizonyult Butterfly kapcsolós billentyűzettől, és visszaállt a korábban bevált megoldásra.

Apple MacBook Pro 16" Forrás: Apple

Persze nem csak a kijelző és a billentyűzet terén történt előrelépés, a laptop modelltől függően hat vagy nyolcmagos Intel Core i7 processzorral, akár 64 GB DDR4 memóriával, és 1 TB-os SSD háttértárral is megvehető. Dedikált grafikus vezérlő is került a munkagépbe, megint csak modelltől függően AMD Radeon Pro 5300M (4 GB GDDR6), vagy AMD Radeon Pro 5500M (4 GB vagy 8 GB GDDR6) található benne. Az utóbbival ellátott modellek még játékra is kellemesen kompetens megoldásoknak bizonyulhatnak.

Nem világos, hogy a gyengébbik Radeon mit tud, a hírünk írásáig az AMD még nem jutott el a termék bejelentéséig.

A Touch ID ujjlenyomat-olvasóval is ellátott, 16 hüvelykes MacBook Pro pontos specifikációi a termékoldalán átböngészhetőek. A laptop két gyárilag összeállított konfigurációja bruttó 950 ezer és 1,11 millió forintokba kerülnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!