74 sérülékenységet javított a Microsoft

2019.11.13. 14:07

Plusz véget ért a Windows 10 April 2018 Update támogatása.

Sok változást hozott a kedd este a Microsoft háza táján. A vállalat útjára indította a Windows 10 November 2019 Update rendszert, kiadta a szokásos havi hibajavításait a szoftvereihez, továbbá megszüntette a Windows 10 April 2018 Update fogyasztói és üzleti változatainak a támogatását. A legutóbbi azt jelenti, hogy a kérdéses rendszerhez most érkezett utoljára sebezhetőségeket és hibákat javító frissítés, a felhasználóknak sürgősen át kell állniuk a Windows 10 lehetőség szerint legújabb kiadására, amit persze ingyen megtehetnek.

Forrás: Photononstop/Franck Dunouau

A hibajavító keddre rátérve a Microsoft láthatóan nem ült az elmúlt hetekben a babérjain: összesen 74 sebezhetőséget javított a különféle termékeiben, amelyek közül 13 kapott kritikus besorolást. Az egyik ráadásul egy aktív kihasználás alatt álló, nulladik napi sebezhetőség az Internet Explorerben, amellyel távoli kódfuttatás érhető el a számítógépeken.

A Microsoft legújabb frissítései a Windows Update szolgáltatáson keresztül telepíthetőek, illetve települnek automatikusan a felhasználók javánál.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!