Hibrid szakállnyíró a borosta kedvelőinek

Rowenta, szakállvágó, teszt
Külsejével a hagyományos borotvákat idézi.
Vágólapra másolva!
A férfi szépségápolási eszközök piaca évről-évre nő, és eme iparágban kiemelt pozícióban trónolnak az elektromos borotvák, köszönhetően annak, hogy ez a legnépszerűbb termékcsoport. Ez persze nem véletlen, hiszen eme masinák segítségével elméletileg rengeteg idő és vesződség spórolható meg. A gyártók gőzerővel fejlesztik az ilyen típusú készülékeket, és a cél persze az, hogy minél inkább megközelítsék a felhasználók elvárásait.
Vágólapra másolva!

A tekintélyes múltra visszatekintő Rowenta az egyik legnagyobb hal, amely a pozíciói védelmében időről-időre újdonságokkal lép színre. Idén dobták piacra többek között a Forever Sharp SP névre hallgató, egész érdekesnek tűnő modellt, amely egy szakállnyíróként is használható elektromos borotva, és amelyet ki is tudtunk próbálni élesben.

Totálisan hétköznapi külső

Ma már vannak olyan villanyborotvák, amik külsejükkel akár egy futurisztikus sci-fi filmben is megállnák a helyüket. Azonban a Rowenta Forever Sharp dizájnjában a régi iskolát idézi, hiszen még egy kis "hagyományos borotvás" beütéssel is bír.

Külsejével a hagyományos borotvákat idézi. Forrás: Origo

Az enyhén domború fej két végén kaptak helyet az oszcillációs mozgást végző pengék, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy alaphelyzetben 0,4 mm-es hosszúságban vágják le a szőrzetet. Mindez pedig azt jelenti, hogy a működése tökéletes biztonságos, lehetetlen összevagdosni magunkat vele. Viszont az is tény, hogy a viszonylag keskeny, 3,2 centiméteres fej miatt nem lehet vele olyan gyorsan haladni, mint a csak és kizárólag borotválkozásra tenyésztett eszközökkel.

Alapvetően rövid szakállhoz ajánlott. Forrás: Origo

A dobozában megtalálható öt darab eltérő méretű kiegészítő révén alkalmas szakállnyírásra. Attól függ, hogy ezek közül melyiket pakoljuk rá, a szőrzet hossza 1,2,3,5 vagy 6 milliméteres lehet. Ebből fakadóan a masina inkább csak nagyon rövid szakáll vagy még inkább borosta karbantartására alkalmas. Jár mellé egy tok, aminek révén könnyen hordozható, valamint egy tisztító kefe és egy kis tégely olaj is, amivel néha át kell kenni a pengéket, hogy ne csorbuljanak ki.

Használat közben

A tapasztalataink szerint kell egy kis idő, amíg az ember belejön a használatba, azaz, hogy milyen ütemben és sebességgel érdemes húzogatnia a masinát az arcát, de ebbe hamar bele lehet jönni. Ezt követően pedig már nagyjából tíz perc alatt lehet végezni az "arc karbantartásával". Tehát azért rá kell szánni az időt a dologra, ennyinek bele kell férnie a kulturált megjelenés érdekében.

A fogása kényelmes. Forrás: Origo

Rowenta Forever Sharp SP rendelkezik beépített, nem cserélhető akkumulátorral, sőt csak erről működtethető. Tehát úgy nem is lehet használni, hogy be van dugva a konnektorba, és áram alatt van a készülék. Ez nyilván problémát okozhat, ha szaladnánk valahova, az akksi pedig éppen lemerült, mi pedig ott állunk félig-negyedig leborotvált arccal. A lítiumion akkumulátora egyébként két órányi működésre elegendő energia eltárolására képes, és olyan 80 perc alatt töltődik a nulláról csurig energiával.

Vélemény

Az tény, hogy a Rowenta Forever Sharp SP-nek vannak hiányosságai, például, hogy hosszú szakáll nyírására nem igazán alkalmas, és persze a hajvágást is el lehet felejteni. Viszont, ha valaki borostában, vagy igen rövid szakállban, bajuszban gondolkodik, akkor nagyon is érdemes számításba vennie. Kényelmesen használható, hatékonyan működik, biztonságos, és az akkumulátor üzemideje is elfogadható. Az ára sem vészes, hiszen 17 000 forintot kell érte letenni az asztalra, de ha valaki beéri kevesebb szakállvágó kiegészítővel, akkor már akár 11 000 forintból megúszhatja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!