Kimondja helyettünk a nyelvtörőket a Google Térkép

Woman using smartphone in the car under city lights Road Trip Travel People Traveling Tourism Businesswoman Young Women Women Back Seat Smiling Looking Driving Traffic Caucasian Ethnicity Business Travel One Person Journey Freedom Enjoyment Happiness Tran
Beautiful young business woman driving in taxi at night and looking at her mobile phone
Vágólapra másolva!
A Google Térkép új funkciója, amely ötven idegen nyelven kimondja az általunk keresett helyiségnevet vagy címet külföldi utazásaink során, hamarosan a magyar felhasználók számára is elérhető lesz.
Vágólapra másolva!

Külföldi utazások alkalmával könnyen előfordulhat, hogy nehézségekbe ütközünk a tájékozódás során. Sokunknak ismerős lehet például az a szituáció, amikor a taxisofőrnek szeretnénk megadni az úti célunkat, vagy gyalogosoktól akarunk útba igazítást kérni, de nem beszéljük a nyelvet.

Forrás: Getty Images/Marko Pekic

Ezekre a helyzetekre nyújt segítséget mostantól a Google közelebb hozva egymáshoz a Google Fordítót és a Google Térképet: egy új fordító funkciót adott a Térképhez, amelynek segítségével elkerülhetjük az ilyen, és ehhez hasonló stresszes szituációkat, hiszen a telefonunk kimondja helyettünk a keresett úti cél nevét a kért idegen nyelven. Ehhez csak koppintsunk a kiválasztott hely vagy úti cél mellett található új kihangosító gombra, ami hangosan elmondja azt az adott nyelven. Ha pedig beszélgetni is szeretnénk, a Térkép egy lépésben átirányít minket a Google Fordító alkalmazásba.

Kimondja majd a nyakatekert neveket a Google Térkép Forrás: Google

Az úgynevezett tex-to-speech technológia automatikusan felismeri a telefon nyelvi beállításait, és ez alapján meghatározza, hogy mely helyeken lehet szükségünk fordításra. Például, ha a telefonunkon alapbeállításként a magyar nyelvet használjuk, és egy Tokióban található helyre keresünk rá, a találat mellett látni fogjuk a kihangosító gombot is, amely valós idejű fordítást ad a keresett hely nevére.

Az új funkció folyamatosan kerül bevezetésre november során. Jelenleg 50 nyelvet támogat, a későbbiekben pedig további nyelvekre is kiterjed majd. A Google Térkép letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!