Streamelhetőek lesznek az Xbox Game Pass játékok

microsoft project xcloud játékstreamelő
Microsoft Project xCloud
Vágólapra másolva!
Jövőre számítógépeken is elérhetővé válik az xCloud.
Vágólapra másolva!

Nem lesz könnyű helyzetben a Google Stadia játékstreamelő, a Microsoft újabb részleteket hozott nyilvánosságra a még mindig xCloud néven futó riválisáról. A zárt körű, nyilvános béta alatt álló szolgáltatáshoz hozzáférők hamarosan ötven új játékot tudnak majd streamelni az androidos eszközeikre, többek közt a Devil May Cry 5, a Tekken 7 és a Madden 2020 is köztük lesz.

Microsoft Project xCloud Forrás: Microsoft

Mindeközben persze tovább bővül a felhős játékstreamelő szolgáltatás infrastruktúrája, hamarosan kimegy majd a meghívók következő hulláma az ingyenes tesztelésére feliratkozott egyesült államokbeli, angol és dél-koreai gamereknek. Jövőre újabb mérföldkő van kilátásban ezen a téren, az xCloud nyilvános bétája Kanadában, Indiában, Japánban, továbbá

a nyugat-európai országokban is elérhetővé fog válni.

További fontos újdonság, hogy valamikor jövőre végre a windowsos számítógépekre és egyéb kütyükre is kiterjeszti az xCloud elérhetőségét a Microsoft, így nem csak androidos mobilokon és tableteken lesz tesztelhető a szolgáltatás. Végül szintén érdekes fejlemény, hogy az xCloud benne lesz az Xbox Game Pass és Xbox Game Pass for PC havidíjas játékbérlőkben, bár az ezzel kapcsolatos részleteket nem tisztázta a Microsoft.

Akármi is legyen a helyzet, az utóbbi rendkívül aggasztó fejlemény a Google Stadia illetékesei számára, hiszen abban az ügyfeleknek nem csak havidíjat kell majd fizetniük, de külön meg kell majd vásárolniuk a játszani kívánt játékokat is, vagy legalábbis a többségüket mindenképp.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!