Meglepően fontosak a szolgáltatás számára ezek a szűrők.

Idén nyáron nagy sajtónyilvánosságot kapott az orosz FaceApp mobilalkalmazás, méghozzá két okból. Egyrészt a szoftver gépi tanulásos módszerrel képes volt fiatalabbá vagy idősebbé maszkírozni a felhasználók szelfijeit, ami rendkívül népszerű mutatványnak bizonyult, másrészt pedig a helyi mobileszközök helyett egy szerveren végezte el a munkát, ám ezt nem tette nyilvánvalóvá, így adatvédelmi botrány alakult ki körülötte.

A Snapchat Time Machine filtereForrás: Snap

Az inkább hírhedt, mintsem híres Snapchat most felült erre a vonatra, a Time Machine nevű új filterével lemásolta a FaceAppot, azaz a felhasználók mostantól egy csúszkát huzigálva képesek benne fiatalítani vagy öregíteni az arcukat. A képek alapján úgy tűnik, hogy a FaceApp messze jobb munkát végez, de ettől persze még biztosan népszerű lesz a Time Machine is.

A helyzet érdekessége, hogy a Snapchat jelenlegi legnagyobb vonzerejét a filterek jelenti, nem véletlenül próbál mindent megtenni az anyacég Snap, hogy ezen a vonalon erősítse az appot.

Az idei második negyedévben a Snapchatnek 203 millió napi szinten aktív felhasználója volt, a kérdéses három hónapban 13 millió aktív felhasználót tudott szerezni. Ami meghökkentő, hogy a Snap szerint az újoncok közül 7-9 milliót az appban elérhető filterek vonzották be a szolgáltatásba, csak a maradékuk kezdte el elsősorban más megfontolásból használni az alkalmazást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!