Mondani sem kell, elképesztő mennyiségű játék jelent meg a Star Wars alapján az elmúlt 30 évben. Ezek közül kiválogatni 20-at nem egyszerű feladat, hiszen biztosan mindenkinek akad majd olyan kedvence, ami kimaradt a felhozatalból. Akárhogy is, a nagy Star Wars-láz közepette kellemes egy kicsit nosztalgiázni!

Nemrég megjelent a legújabb Star Wars-játék, a Jedi: Fallen Order, ami első benyomásaink alapján kiválóan sikerült. A napokban elindult az első élőszereplős Star Wars-sorozat, a The Mandalorian, és hamarosan érkezik a filmsorozat záró része, A Skywalker Kora is, így nem csoda, hogy a fél világot újra átjárja az Erő és a Star Wars-őrület.

Döbbenetes, hogy az elmúlt 30 évben mennyi játék jelent meg a témában, és mennyi különböző műfajban a stratégiától a lövöldözősön át a szerepjátékig. A LucasArts és más megbízott stúdiók csak úgy ontották magukból a kreatív, fantáziadús Star Wars-játékokat, éppen ezért szomorú, hogy mióta a Disney megvásárolta a franchise-t, és a játékok fejlesztését az Electronic Artsra bízta, a mennyiség és a minőség is megcsappant.

A felvásárlás óta eltelt 7 évben mindössze két játékot tudott összeizzadni a kiadó a Battlefront első és második részének képében, amihez most harmadikként csatlakozott a Star Wars - Jedi: Fallen Order, és amivel némileg szépíteni tudott az Electronic Arts. Talán éppen ezért esik olyan jól egy kicsit visszatekinteni a múltba!

Kattintásra galéria nyílik, benne a 20 legjobb Star Wars-játékkal!Forrás: Origo