Lassan kész a következő Windows 10 is

microsoft edge,windows 10,böngésző,surface,
Vágólapra másolva!
Eltűnt az előzetes változatra figyelmeztető vízjel a legújabb kiadásából.
Vágólapra másolva!

Körülbelül egy hónapja friss magyarázat érkezett arra, hogy a nemrég kiadott Windows 10 November 2019 Update miért csak egy apró szervizcsomag: megváltozott az operációs rendszer kiadási ütemterve, az emiatt kialakult időzavar miatt pedig a Microsoftnak ki kellett hagynia az idén őszre szánt verziót. A részletek a korábbi hírünkben olvashatóak, de a lényeg, hogy a spekulációk szerint a Windows 10 jövő évben érkező, következő és igazi óriásfrissítése még idén decemberben elkészülhet.

A kép csak illusztráció Forrás: Microsoft

Most újabb erre utaló jelet kaptunk, pénteken a Microsoft újabb előzetest adott ki az operációs rendszer fast ring kiadási csatornájában lévő nyilvános tesztelőknek. A build 19030 jelzésű változat legnagyobb érdekessége, hogy eltűnt az Asztalának jobb alsó sarkából a szöveg, miszerint a Windows 10 egy előzetes kiadásáról van szó, bár a jelenség kapcsán a Microsoft külön kiemelte, hogy még nem készült el a jövő év első felében kiadásra kerülő rendszer.

Ettől függetlenül a tájékoztató felirat eltüntetése a frissítés véglegesítése előtti, utolsó simítások egyike.

Kiváló kérdés, hogy mikor jelenhet meg a következő Windows 10, már amennyiben tényleg elkészül még decemberben. A végső build elkészülése és az általános elérhetővé válás között általában el szokott telni legalább egy hónap, de ezen a ponton nem világosak a Microsoft tervei.

Ha úgy tartja kedve, akkor akár tavaszra is eltolhatja a kiadását, hogy az eddigieknél alaposabb tesztelés után tudja megkezdeni a terjesztését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!