Nem kegyelmez a felhasználóknak a Microsoft

dell laptop notebook windows 10
Vágólapra másolva!
Egyszeri eset volt a Windows 10 óriásfrissítésének fájdalommentes telepítése.
Vágólapra másolva!

A felhasználók jókora része nincs kibékülve a Windows 10 óriási iramú fejlesztésével, amelynek fő oka, hogy ha valami nem romlott el, akkor azt nem kell megjavítani. Örülnek, mikor a számítógépük az elvárt módon működik, nem kívánnak lassan települő, potenciálisan problémákat hozó óriásfrissítéseket telepíteni. Főleg a tavaly őszi incidens után, mikor a felhasználók egy apró tábora még adatokat is vesztett egy bug miatt.

Forrás: Lisa Fotios / Pexels

A nagyjából két hete elérhetővé vált Windows 10 November 2019 Update éppen ezért is felettébb kényelmes: csak egy szervizcsomagról van szó, amely a normál frissítésekkel azonos módon települ, ráadásul meglepően gyorsan.

Egyelőre nem érkezett hír arról, hogy bármilyen komoly gond volna vele, még ha a tavaszi óriásfrissítés ismert hibáit nem is javítja.

Most rossz hírrel szolgálhatunk: a Microsoftnak nem szerepel a tervei között az efféle szervizcsomagok kiadása, a Windows 10 November 2019 Update csak egy kivétel volt, ami erősítette a szabályt.

Továbbra is évi két óriásfrissítésre lehet számítani, amelyek a tőlük megszokott módon települhetnek.

Ezt a Microsoft egyik illetékese a Mixer szolgáltatásban tartott kérdezz-felelek során árulta el, azonban az állítása szerint a cég figyeli a szervizcsomaggal kapcsolatos visszajelzéseket, és ezek persze befolyásolhatják a jövőbeli terveit.

A rendkívüli helyzet okának az tűnik, hogy módosult a Windows 10 fejlesztési ütemterve, a határidők megváltozása miatt lett az őszi óriásfrissítésből egy aprócska szervizcsomag.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!