Az SOS Gyermekfalvak mostantól Bitcoint és Ethert is képes fogadni.

A kriptopénzek, mint alternatív fizetőeszközök most hódítanak teret maguknak a világban, és nagy lehetőséget jelentenek egy civil szervezet számára is. Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek ad nevelőszülői családot, akik nem élhetnek a vér szerinti szüleikkel. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt került az SOS-be, ahol pszichológus, fejlesztőpedagógus és a szakemberek a nevelőszülővel közösen azon dolgoznak, hogy a gyerekek visszakapják a gyerekkorukat és kiegyensúlyozott, egészséges felnőtté válhassanak.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock

A kriptovaluták egyik nagy előnye, hogy CoinCash támogatásának hála, átváltása díjmentesen zajlik, így a támogatók adományainak teljes összege hiánytalanul jut el a civil szervezethez, ráadásul átláthatóvá is teszi az adományokat.

„A kriptovaluták segtségével mint közhasznú alapítvány transzparensek maradunk támogatóink számára, támogatóink nyomon követhetik, hogy mi történik pontosan a befizetéseikkel. Nekünk, mint non-profit vállalkozásnak nagyon fontos stratégiai pont az áttekinthetőség, és ehhez tökéletesen illenek a blokklánc technológiát használó kriptovaluták. A kriptovalutákkal az adakozóink számára az is lehetségessé válik, hogy teljesen anonim módon adakozzanak. Illetve az is fontos előny, hogy ezáltal megtakaríthatunk olyan szolgáltatásokat is, mint a levelek, telefonhívások vagy a hírlevelek, és mindezeket a gyerekekre fordíthatjuk" – mondja Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adományozási igazgatója.

„Az SOS Gyermekfalvak ily módon való támogatása az első magyarországi közhasznú felhasználása a Bitcoinnak és a virtuális fizetőeszközöknek. A CoinCash örömmel vállal szerepet ebben a kezdeményezésben, hiszen a termékek vásárlása, nemzetközi átutalások és a rövid, illetve hosszú távú befektetések mellett a karitatív adományozás egy új, mindennapi felhasználási területe lesz a Bitcoinnak és Ethernek végre hazánkban is. Bízunk abban, hogy mindez a kripotvaluták elfogadottságának, illetve használatának terjesztésében fontos mérföldkő lehet. Reméljük, hogy az SOS Gyermekfalvak mintaértékű innovatív hozzáállását a közeljövőben több közhasznú szervezet is követni fogja" – mondta el Mogyorósi Attila, a CoinCash.eu ügyvezetője.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!