Megvették a Project CARS fejlesztőjét

2019.11.30. 10:07

Szerencsére a Codemasters csapott le a vállalatra.

Váratlan fejleménnyel szolgálhatunk az autóversenyzős játékok rajongói számára, az elsősorban a Dirt és F1 szériákról ismert Codemasters megvásárolta a Project CARS-okat készítő Slightly Mad Studios játékfejlesztő céget. A hírek szerint alapvetően 30 millió dolláros üzletről van szó, ebből 25 millió dollárt pénzben, 5 millió dollárt pedig részvényben fizet ki a vevő.

Project CARS 2Forrás: Slightly Mad Studios

Viszont üzleti teljesítménnyel kapcsolatos feltételek is kerültek a szerződésbe, így papíron a következő három évben akár 166 millió dollárra is kúszhat a vételi ár. Ettől függetlenül egy elemzőcég szerint a valóságban olyan 68 millió dollárba kerül majd a Codemasters-nek az akvizíció.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Codemasters nem kíván különösebben beleszólni a Slightly Mad működésébe: a 150 fős csapatából senkinek sem kell távoznia, a stúdiót pedig továbbra is Ian Bell alapító és ügyvezető igazgató vezeti. A mostani bevásárlással 700-ra nőtt a Codemasters alkalmazottainak a száma.

Frank Sagnier, a Codemasters vezérigazgatójának tájékoztatása szerint a bevásárlással a minőségi autóversenyzős játékok globális vezetőjévé vált a cég.

A Slightly Mad beszerzésének célja természetesen a növekedés, a következő generációs konzolok jövő év végi megjelenése miatt kulcsfontosságú volt az üzlet minél előbbi nyélbe ütése. A Slightly Mad jelenleg három címen dolgozik: egy saját szellemi tulajdonra épülőn (feltehetően a Project CARS 3-ról van szó), a Project CARS Go mobiljátékon, továbbá egy hollywoodi big budget szériához kötődő videojátékon.

A pletykák szerint a harmadik projekt egy hivatalos Halálos iramban játék, ami érdekesen hangozhat a Need for Speed cserben hagyott rajongóinak.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!