Annak idején a Windows XP-hez is volt egy ilyen trükk.

Jelentős mérföldkő lesz a 2020. január 14. a Windows 7 életében, hiszen ezen a napon érkeznek utoljára általánosan elérhető biztonsági frissítések az operációs rendszerhez. A kérdéses nap után kizárólag olyan vállalatok kapnak majd újonnan elkészülő biztonsági javításokat a Windows 7-es számítógépeikre, amelyek képesek és hajlandóak óriási összegekért előfizetni a Microsoft megfelelő támogatási programjára.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Ezzel kellemetlen helyzetbe kerülnek az otthoni felhasználók, hiszen ha biztonsági javításokat kapó Windowst szeretnének futtatni a számítógépeiken, akkor nincs más választásuk, mint átállni a Windows 8.1 vagy Windows 10 rendszerekre, a kettő közül nyilván az utóbbi a jobb választás.

Papíron és jogilag legalábbis ez lesz a helyzet, ám a My Digital Life egyik fórumozója a jelek szerint talált egy szimpla módszert, amellyel bármely Windows 7-re elérhetővé válhatnak a következő években még elkészülő patchek, az aktiválószkriptje csak néhány beállítást módosít a regisztrációs adatbázisban.

A megoldása egyelőre működőképes, a futtatása után gond nélkül települ a Microsoft nemrég kiadott tesztfrissítése a fizetős támogatási programban nem résztvevő PC-kre.

Persze a cég kitalálhat valamit a következő időszakban, hogy elejét vegye a „hack" működésének.

Viszont nem lenne meglepő, ha a Microsoft elfordítaná a fejét, annak idején a Windows XP-hez is volt egy nagyon hasonló buhera. A létezése jókora sajtónyilvánosságot kapott, el is ítélte a Microsoft, azonban ténylegesen semmit sem tett a működésének megakadályozása érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!