Feketén patchelhető maradhat a Windows 7

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Ballmer bemutatja a Windows 7-t
Microsoft CEO Steve Ballmer officially kicks off the worldwide availability of Windows 7, the company's highly-anticipated next-generation operating system on October 22, 2009 in New York. Microsoft's much-heralded Windows 7 makes its global debut as the US software giant seeks to move past the disappointment of the previous generation computer operating system Vista. AFP PHOTO TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Annak idején a Windows XP-hez is volt egy ilyen trükk.
Vágólapra másolva!

Jelentős mérföldkő lesz a 2020. január 14. a Windows 7 életében, hiszen ezen a napon érkeznek utoljára általánosan elérhető biztonsági frissítések az operációs rendszerhez. A kérdéses nap után kizárólag olyan vállalatok kapnak majd újonnan elkészülő biztonsági javításokat a Windows 7-es számítógépeikre, amelyek képesek és hajlandóak óriási összegekért előfizetni a Microsoft megfelelő támogatási programjára.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Ezzel kellemetlen helyzetbe kerülnek az otthoni felhasználók, hiszen ha biztonsági javításokat kapó Windowst szeretnének futtatni a számítógépeiken, akkor nincs más választásuk, mint átállni a Windows 8.1 vagy Windows 10 rendszerekre, a kettő közül nyilván az utóbbi a jobb választás.

Papíron és jogilag legalábbis ez lesz a helyzet, ám a My Digital Life egyik fórumozója a jelek szerint talált egy szimpla módszert, amellyel bármely Windows 7-re elérhetővé válhatnak a következő években még elkészülő patchek, az aktiválószkriptje csak néhány beállítást módosít a regisztrációs adatbázisban.

A megoldása egyelőre működőképes, a futtatása után gond nélkül települ a Microsoft nemrég kiadott tesztfrissítése a fizetős támogatási programban nem résztvevő PC-kre.

Persze a cég kitalálhat valamit a következő időszakban, hogy elejét vegye a „hack" működésének.

Viszont nem lenne meglepő, ha a Microsoft elfordítaná a fejét, annak idején a Windows XP-hez is volt egy nagyon hasonló buhera. A létezése jókora sajtónyilvánosságot kapott, el is ítélte a Microsoft, azonban ténylegesen semmit sem tett a működésének megakadályozása érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!