Megjelent a Google Chrome 79

google chrome 79
Google Chrome 79
Vágólapra másolva!
Jobb akkus üzemidőre számíthatnak a sok fület használók.
Vágólapra másolva!

Pár nappal a Firefox 71 után a nagy riválisából is befutott az idei év utolsó főverziója. A Chrome 79 számítógépes változatának legnagyobb újítása, hogy a videókat és hangokat nem lejátszó vagy felvevő, háttérben lévő böngészőfüleket öt perc után lefagyasztja a böngésző, ezzel csökkentve a processzor és a memória terhelését. Ennek mellékhatása, hogy a laptopjukon sok fület megnyitók jobb akkus üzemidőt tapasztalhatnak.

Google Chrome 79 Forrás: Origo

További újdonság, hogy a kiszivárgott jelszavakra figyelmeztető funkció végre teljes értékűen működik, bár a használatához a felhasználóknak továbbra is be kell jelentkeztetniük a böngészőjüket a Google-fiókjukba. Nem elhanyagolható még, hogy a böngésző képessé vált hatékonyabban detektálni az adathalász webhelyeket.

A számítógépes változattal párhuzamosan a Chrome 79 androidos változata is stabillá vált, bár beletelhet néhány napba, mire mindenkinél kijelzi a Play Áruház a frissítést. Ez is megkapta a kiszivárgott jelszavas és adathalászatos figyelmeztetési funkciókat, végre át lehet benne rendezni a könyvjelzőket, és szebbé varázsolhatja a Kezdőképernyőre kitűzött weblapok ikonjait.

Jövőbemutató funkció még a WebXR Device API támogatása, ez lehetővé fogja tenni a böngészős VR-játékok készítését, hamarosan további böngészők is támogatni fogják.

A Google Chrome 79 számítógépes változata Windows és Mac rendszereken magától frissül a legújabb változatra, míg Linuxon a használt disztribúció frissítőszoftverén keresztül lehet átváltani rá. A böngésző telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!