Fontos javításokat kaptak a Microsoft szoftverei

windows update
Vágólapra másolva!
Többek közt hét kritikus sebezhetőséget is javított a cég.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint kedd este hét órakor a menetrendnek megfelelően megérkeztek a Microsoft szokásos hibajavításai a támogatott termékeihez. A vállalat a szokásosnak mondhatónál kevesebb, csak 36 darab sebezhetőséget javított a decemberi hibajavító kedden, cserébe viszont nagyon magas a csúnya sérülékenységek aránya: 7 kritikus, 27 fontos, egy-egy pedig moderált és alacsony besorolást kapott.

Forrás: Origo

A hónap talán legsúlyosabb hibája a fontos besorolást kapott CVE-2019-1458: a nulladik napi sebezhetőséget kihasználva kernel jogosultságú kódfuttatás érhető el a Windowsban. A hiba csak azért nem kapott kritikus besorolást, mert a kivitelezéséhez a támadó félnek helyileg vagy távolról be kell tudnia jelentkeznie a támadott számítógépbe, ebben az esetben pedig már elesettnek titulálható az eszköz.

A Microsoft legújabb hibajavításai a Windows Update szolgáltatáson keresztül telepíthetőek, a legtöbb PC-re záros időn belül valószínűleg automatikusan felkerülnek. Aki ellenőrizné, hogy megkapta-e már a patcheket, az Windows 7 esetén a Vezérlőpultban, míg Windows 8.1 / 10 esetén a Gépházban találja a Windows Update kezelőfelületét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!