Az amerikaiaknak is túl drága az ezer dolláros mobil

rhdr
Az új modellek a legkisebb Galaxy S10e-től a legnagyobb Galaxy S10 5G-ig.
Vágólapra másolva!
Az 5G terjedése talán javíthat a vásárlási hajlandóságon.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonos piac legnagyobb érdeklődés által övezett termékei mindig a csúcstelefonok, azonban az egyre veszettebb áraiknak köszönhetően valójában egyre kevesebben képesek és hajlandóak megvásárolni azokat. A vételi hajlandóság csökkenésében további nagy szerepet játszik, hogy a többség számára a nem túlságosan régi, középkategóriás telefonok a mai napig teljesen megfelelnek, a mobilozók kettő helyett immáron átlagosan csak három évente vesznek új készüléket.

A kép csak illusztráció Forrás: Origo

Az NPD piackutató intézet legújabb jelentése rámutatott, hogy nem csak a hazánkhoz hasonló piacokon fogynak nehezen a méregdrága csúcsmobilok: az egyesült államokbeli vevők kevesebb mint 10 százaléka hajlandó ezer dollárt vagy többet kiadni egy okostelefonra. Feltehetően kevesek meglepetésére a nagyvárosokban élők nagyobb valószínűséggel vesznek drága készülékeket, ami a magasabb átlagjövedelem számlájára írható.

Az elemzőcég kiemelte, hogy a felmérése alapján számos ügyfél az 5G miatt vár a drágább mobil vásárlásával, ami nem meglepő, hiszen a legnagyobb helyi mobilszolgáltatók már két éve agresszíven reklámozzák a technológiát, és persze az állítólagos előnyeit. Jövőre a csúcskategória mellett ráadásul már a felső kategóriában is lesz választék az 5G-kompatibilis mobilokból, így van rá esély, hogy érdemben emelkedni fog az ezer dollár környéki készülékek eladási volumene.

A nagy kérdés az, hogy mennyire lesz fenntartható az esetleges fellendülés, mikor elkezd közismertté válni, hogy

a mobilozók java számára az 5G igen kevés gyakorlati előnyt kínál.

A valóság az, hogy még a 4G/LTE képességeit sem használják ki a mobilozók, hacsak nem töltögetnek le és fel óriási fájlokat a mobileszközeiken keresztül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!