Megtanult telefonálni a Windows 10

microsoft windows 10 csatolt telefon my phone
Telefonhívások is bonyolíthatóak már a Csatolt telefon alkalmazáson keresztül
Vágólapra másolva!
Csak androidos mobilokon keresztül működik a funkció.
Vágólapra másolva!

Néhány hónapnyi tesztelés után a Microsoft általánosan elérhetővé tette a Csatolt telefon (My Phone) alkalmazásának legújabb funkcióját, amely segítségével a felhasználók a Windows 10-es számítógépeiken fogadhatják a bejövő telefonhívásokat, és persze kimenő telefonhívásokat indíthatnak. Hívás indítása esetén mind a telefonszámok klasszikus beírására, mind a telefonkönyv böngészésére lehetőség nyílik.

Telefonhívások is bonyolíthatóak már a Csatolt telefon alkalmazáson keresztül Forrás: Microsoft

Papírforma szerint a hívási funkció minden legalább Android 7.0 rendszerű okostelefonnal kompatibilis, azonban a működéséhez nem elég feltelepíteni a Csatolt telefon appot a mobilra, hanem Bluetooth-on keresztül össze kell párosítani a számítógépet és a telefont.

Asztali PC-k esetében ez probléma lehet, de aki feltétlenül használni kívánja a telefonálási lehetőséget, az olcsón vehet egy USB portba dugható Bluetooth adaptert.

Az újdonság hullámokban válik elérhető, így nem biztos, hogy a megfelelő eszközökkel rendelkező felhasználók mindegyikénél aktiválta már a Microsoft.

Az Apple eszközeit nem támogatja a hívási lehetőség, és az iOS megkötései miatt nem is biztos, hogy valaha kompatibilis lesz az iPhone-okkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!