Biztonságot kényszerít a fejlesztőkre a Mozilla

mozilla firefox
Vágólapra másolva!
Kétfaktoros hitelesítést kell használniuk a bővítmények készítőinek.
Vágólapra másolva!

Nem csak az átlagos internetezőknek van hova fejlődniük az online fiókjaik védelme kapcsán, sok esetben a szoftverfejlesztők sem állnak a helyzet magaslatán. Ebből időnként sokakat érintő problémák keletkezhetnek, például nem ideális, mikor egy Firefoxhoz bővítményeket készítő személyt kizárnak a mozillás felhasználói fiókjából, kártevőt tesznek a kiegészítőibe, a bővítmények rosszindulatú változatai pedig automatikusan települnek a felhasználóknál.

Forrás: Julia Buchner / Flickr

A Mozilla közölte, hogy nem kíván többé ilyen problémák miatt magyarázkodni, így 2020 elején minden egyes bővítményfejlesztő számára kötelezővé teszi, hogy kétfaktoros hitelesítéssel védjék a bővítményeik publikálásához használt fiókjaikat.

Ez drámai mértékben csökkenteni fogja annak a valószínűségét, hogy illetéktelenek át tudják venni az irányítást a fiókjaik felett.

Érdekességként megemlítenénk, hogy bárki aktiválhatja a kétlépcsős hitelesítést a Mozilla-fiókjában, ha megvédené a felhőbe szinkronizált könyvjelzőit, mentett neveit és jelszavait. Ez a Beállítások → Sync → Fiók kezelése menüben kapcsolható be.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!