Megjelent a Gothic remake prototípusa

gothic playable teaser videojáték
Gothic Playable Teaser
Vágólapra másolva!
Állítólag a rajongókon múlik, hogy elkészül-e a teljes játék.
Vágólapra másolva!

Slamasztikába kerülhettek a THQ Nordic játékkiadó illetékesei, a jelek szerint nem képesek eldönteni, hogy elkészüljön-e a Piranha Bytes által fejlesztett, 2001-ben megjelent Gothic minden elemében felújított változata. Emiatt a cég úgy döntött, hogy a rajongók segítségét kéri, és elérhetővé tette a remake játszható prototípusát a Steamen, állítólag pozitív fogadtatás és jelentős érdeklődés esetén zöld utat kap a projekt.

Gothic Playable Teaser Forrás: THQ Nordic

A közel 10 gigabájtos letöltési méretű Gothic Playable Teaser az Unreal Engine 4 motort használja, körülbelül két óra alatt játszható végig, és még achievementek is járnak hozzá. Sajnos a demó csak azok számára érhető el, akik rendelkeznek a Piranha Bytes bármelyik korábbi játékával, ezalatt a Gothic első három részét, a Risen első három részét, továbbá Elexet kell érteni.

Ezen a ponton nem lepődnénk meg, ha a kultklasszikus akció-szerepjáték új verziójának az elkészítése valójában már tény lenne, és a mostani demózgatás pusztán reklámcélokat szolgálna. Akármi is legyen a helyzet, a kezdeményezés jó, hiszen így a fejlesztők még idejekorán kritikus visszajelzéseket kaphatnak a rajongóktól.

A jelenlegi legnépszerűbb kritika, hogy a grafikai módosítások miatt megváltozott a játék hangulata.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!