Csalási szándékból írt bugos szoftvert egy programozó

bírói kalapcs
http://www.dreamstime.com/stock-image-judge-law-justice-symbol-lawyer-concept-close-up-d-rendering-gavel-wooden-desktop-brown-background-image51960061
Vágólapra másolva!
Két év felfüggesztett és némi pénzbírság lett az ügy vége.
Vágólapra másolva!

A csalásnak millió formája létezik, a 62 éves David A. Tinley programozó például szándékos hibákkal gondoskodott arról, hogy rendszeresen legyen munkája. Az amerikai férfi 2014 és 2016 között külsős vállalkozóként a Siemens-nek gyártott egy nem tisztázott célú szoftvert, és szándékosan úgy tervezte meg azt, hogy bizonyos időközönként használhatatlanná váljon.

Forrás: Niroworld | Dreamstime.com

Ezekre a szándékos hibákra „logikai bombaként" szokás hivatkozni, és jelen esetben csupán az volt velük Tinley célja, hogy a menedzserek kénytelenek legyenek rendszeres időközönként leszerződtetni a program megjavítására, így pár percnyi „munkával" takaros bevételhez jusson.

A Siemens végül rájött a csalásra, és sikerült büntetőpert indíttatnia Tinley-vel szemben, aki végül önként beismerte a bűnösségét.

A cég szerint a férfi bő 42 ezer dollárnyi kárt okozott a vállalatnak, ezt a bíró 7500 dollár pénzbüntetéssel, továbbá 6 hónapnyi börtönbüntetéssel honorálta. Ettől függetlenül a programozónak nem kell ténylegesen felöltenie a rabruhát, a bíró két évre felfüggesztette a büntetését: ha nem tesz a próbaidő alatt semmi (bizonyíthatóan) törvénytelent, és rendben tartja a kapcsolatot a felügyelőtisztjével, akkor megússza az elzárást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!