Nem lehet a céges telefonokra feltelepíteni az alkalmazást.

Rossz hírt kaptak a pár másodperces videók megosztása köré sikeres közösségi hálózatot épített TikTok egyes katonáskodó felhasználói, az Egyesült Államok haditengerészete betiltotta a kínai eredetű alkalmazás telepítését a „céges" okostelefonokra.

Forrás: AFP/Joel Saget

A tengerészet szóvivőjének tájékoztatása szerint a munkával kapcsolatos célból állami tulajdonú készülékekkel rendelkezők alapvetően telepíthetnek azokra népszerű alkalmazásokat. Fehérlista helyett feketelistázást használ a haditengerészet, azaz azt szabja meg tételesen, hogy mit nem lehet rájuk installálni. A telefonokon fut egy nagyvállalati menedzselőszoftver, amely bármely app jelenlétét képes detektálni.

Aki telepíti a TikTokot, vagy nem törli le a korábban telepített példányát, az nem tud majd csatlakozni a Navy Marine Corps Intranet belső hálózatra a készülékével.

A TikTok feketelistára vételének pontos okát nem közölte a haditengerészet, általánosságban véve annyit lehet tudni a tiltásról, hogy próbálják kezelni a „meglévő és feltörekvő fenyegetéseket" a szervezeten belül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!